Køkkenet vil dufte lifligt i timevis, mens denne karryret
står og simrer på komfuret. Den serveres med basmati-ris, agurkeraita og
mangochutney.
Forberedelsestid 20 min. Tilberedning 2 timer. Let. Til 4
pers.
# Ingredienser
750 g skært oksekød
2 spsk ghee eller olie
1 stort løg, i tynde skiver
1 fed hvidløg, presset
2 grønne chilipebre, udkernede og i skiver
¼ tsk stødte nelliker
1½ tsk stødte korianderfrø
1 tsk stødt gurkemeje
1 tsk garam masala
½ tsk chilipulver
1½ tsk stødt spidskommen
1 tsk salt
3½ dl oksefond (se opskrift)
2 store tomater, flåede og finthakkede
1½ dl kokosmælk
200 g spinat
100 g yoghurt
* Tilberedning
1. Skær evt. fedt og sener fra oksekødet og skær det dernæst
i 3 mm tern.
Olie eller ghee opvarmes i en ovnfast gryde.
Oksekødet brunes ad flere omgange, gerne ved høj varme.
Tag kødstykkerne op og stil dem til side.
Tilsæt løg og hvidløg og steg videre i 2-3 min, til løgene
er bløde.
Skru ned for blusset og tilsæt dernæst chili, nelliker,
korianderfrø, gurkemeje, garam masala, chilipulver, spidskommen og salt.
Lad krydderierne stege med i 2 min under stadig omrøring.
Der kan evt. tilsættes en smule fond, hvis blandingen er tæt
på at brænde på.
2. Nu røres de hakkede tomater og oksekødet i retten.
Hæld oksefond i gryden, til kødet er ca. halvt dækket af
væde.
Bring gryden i kog.
Læg låg på og lad den simre i ovnen i 1 time 20 min.
Hvis retten synes for tør, kan der tilsættes lidt mere fond.
Mærk efter, om kødet er helt mørt, ellers skal retten koge
videre i 15- 20 min.
Til sidst tilsættes kokosmælk og spinat, som koger med i 10
min.
Smag retten til med krydderier.
3. Umiddelbart inden serveringen røres yoghurten ind i
retten.
Den serveres rygende varm med basmati-ris.
Kokketips
Når kødet brunes, er det vigtigt kun at stege nogle få tern
ad gangen. Det er også vigtigt, at temperaturen er meget høj ellers vil kødet
komme til at koge i stedet for at brune.
Se alle de bedste opskrifter med Gryderetter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.