De grønne bønner giver en fin kontrast til det mørke
oksekød, serveret i en fyldig sauce.
4 portioner. Sværhedsgrad: Let. Forberedelse: 35 min.
Tilberedning: 15 min.
# Ingredienser
450 g oksetyksteg eller -filet, skåret i 2½ cm tern
MARINADE
2 tsk Maizena
2 spsk mørk sojasauce
2 tsk jordnøddeolie
SAUCE
2 spsk vegetabilsk olie
3 fed hvidløg, pressede
1 lille løg, i 8 både
225 g tynde, grønne bønner, halverede
25 g usaltede cashewnødder
25 g bambusskud fra dåse, skyllede og afdryppede
2 tsk mørk sojasauce
2 tsk risvin eller tør sherry
1¼ dl oksebouillon
2 tsk Maizena
4 tsk vand
salt og peber
* Tilberedning
1. Marinade: Rør Maizena, sojasauce og jordnøddeolie sammen.
2. Læg kødet i en lav glasskål. Hæld marinaden over og vend
kødet i marinaden.
Tildækkes og marineres i køleskabet i mindst 30 min.
3. Sauce: Varm olien i en forvarmet wok.
Tilsæt hvidløg, løg, bønner, cashewnødder og bambusskud og lynsteg i 2-3 min.
4. Tag kødet op af marinaden, kom det i wokken og lynsteg i
3-4 min.
5. Rør sojasauce, vin og bouillon sammen.
Rør Maizena og vand sammen og rør det i sojablandingen.
6. Rør denne blanding i wokken og bring saucen i kog under
omrøring, til den er jævnet og klar.
Dæmp varmen og lad det simre 2-3 min.
Smages til med salt og peber og serveres med det samme.
Næringsindhold:
Kalorier 381. Sukker 3 g. Proteiner 25 g. Fedt 27 g.
Kulhydrater 10 g. Mættede fedtsyrer 8 g.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Oksekød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.