Rabarbergrød er en herlig og velsmagende nem sommerdessert, som kan spises med fx flødeskum mælk eller lækker vaniljeis - få opskrift her.
Til 4 personer.
Tilberedningstid: 15-20 min. Kogetid: 20 min. Ikke fryseegnet
# Ingredienser
1 kg rabarber
3/4 liter vand
1 stang vanilje
eller 2 tsk vaniljesukker
170 g sukker (2 dl)
5 spsk kartoffelmel
eller frugtgrødsjævner
* Fremgangsmåde
1. Skær »fod« og
blad af hver rabarberstilk og skær dem i passende stykker.
Kog dem i vandet et
kvarter.
Bruges vaniljestang,
koges den med her.
2. Si lagen og hæld
den i gryden igen.
Tilsæt sukker og
bring det i kog.
Tag gryden fra
varmen.
3. Udrør
kartoffelmel med koldt vand og hæld jævningen i under omrøring.
Rør vaniljesukker i
hvis dette bruges.
Hæld grøden op i en
skål og drys lidt sukker på, så trækker grøden ikke skind.
Serveres med fløde eller mælk.
TIPS: Spiser du lidt rabarbergrød til aftensmaden, kan
oxalsyren ofte mærkes i munden og på tænderne - og det kan være for meget for
mange mennesker - så må du bruge Tørsleffs Nonoxal.
Se alle de bedste opskrifter med Rabarber
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------