Logo

Spinat, flødestuvet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Spinat, flødestuvet 

 
Tilbehør. Arbejdstid: 30 min. Kogetid i alt: 5 min. Let at lave. Mellem pris. 4 personer. 

 
# Ingredienser til Spinat, flødestuvet
¾ kg frisk spinat
Stuvning:
30 g smør
2½ dl piskefløde
salt og (hvid) peber
evt. lidt reven muskatnød
*
Sådan laves Spinat, flødestuvet
1. Befri spinaten for rod, grove stilke og visne blade.
Skyl spinaten godt i flere hold koldt vand, så sand og jord skylles helt væk.

 
2. Kom spinatbladene i en gryde med kogende, letsaltet vand og lad dem få et kort opkog på ca 2 min.

 
3. Hæld spinaten i en sigte og spul den straks med koldt vand, så bevarer den smag, farve og vitaminer bedst.
Tryk den fri for vand og hak den groft.

 
Stuvning:
4. Kog fløden ind i en tykbundet gryde, til den tykner let.
Smelt smørret i en anden gryde og vend de grofthakkede spinatblade heri.
Hæld den indkogte fløde ved og lad stuvningen koge svagt i 2-3 min.
Smag til med salt og peber og riv evt lidt muskatnød i.

 
Tips: Flødestuvet spinat egner sig som tilbehør til de fleste kød- og fiskeretter.
Særlig velegnet er den til røget skinke, fersk, røget laks, kogt eller stegt medisterpølse, frikadeller og æg.
Spinaten kan også kommes i en stuvning lavet af en god bouillon. Se Asparges, stuvede. Stuvningen kan tilsættes finthakket, smørsvitset løg og evt hvidløg.
Kassér altid en rest spinat; den må ikke opvarmes. Se Spinat.


Spinat, flødestuvet 

Se alle de bedste opskrifter med Spinat

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (9 stemmer)
Siden er blevet set 7.166 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her