Tilbehør. Arbejdstid: 30 min. Kogetid i alt: 5 min. Let at lave. Mellem pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Spinat, flødestuvet
¾ kg frisk spinat
Stuvning:
30 g smør
2½ dl piskefløde
salt og (hvid) peber
evt. lidt reven muskatnød
*
Sådan laves Spinat, flødestuvet
1. Befri spinaten for rod, grove stilke og visne blade.
Skyl spinaten godt i flere hold koldt vand, så sand og jord
skylles helt væk.
2. Kom spinatbladene i en gryde med kogende, letsaltet vand
og lad dem få et kort opkog på ca 2 min.
3. Hæld spinaten i en sigte og spul den straks med koldt
vand, så bevarer den smag, farve og vitaminer bedst.
Tryk den fri for vand og hak den groft.
Stuvning:
4. Kog fløden ind i en tykbundet gryde, til den tykner let.
Smelt smørret i en anden gryde og vend de grofthakkede
spinatblade heri.
Hæld den indkogte fløde ved og lad stuvningen koge svagt i
2-3 min.
Smag til med salt og peber og riv evt lidt muskatnød i.
Tips: Flødestuvet spinat egner sig som tilbehør til
de fleste kød- og fiskeretter.
Særlig velegnet er den til røget skinke, fersk, røget laks,
kogt eller stegt medisterpølse, frikadeller og æg.
Spinaten kan også kommes i en stuvning lavet af en god
bouillon. Se Asparges, stuvede. Stuvningen kan tilsættes finthakket,
smørsvitset løg og evt hvidløg.
Kassér altid en rest spinat; den må ikke opvarmes. Se Spinat.
Se alle de bedste opskrifter med Spinat
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------