Disse aromatiske, søde ris er lækre sammen med kød-, grønsags-
eller fiskeretter som en del af en kinesisk menu.
4 portioner. Sværhedsgrad: Meget let. Forberedelse: 5 min.
Tilberedning: 15 min.
# Ingredienser
275 g langkornede, hvide ris
6 dl vand
½ tsk salt
1 dl kokosmælk
25 g kokosmel
* Tilberedning
1. Skyl risene under rindende koldt vand, til vandet er
klart.
2. Risene afdryppes i en si over en stor skål.
Dette gøres for at fjerne noget af stivelsen og forhindre,
at risene klæber.
3. Hæld risene i en wok sammen med 6 dl vand.
4. Tilsæt salt og kokosmælk og bring det i kog.
5. Læg låg på eller dæk wokken med alufolie, formet som en
kuppel, der hviler på wokkens sider.
Dæmp varmen og lad risene simre 10 min.
6. Fjern låget og rør risene igennem med en gaffel - al
væden bør være absorberet, og risene skal være møre.
Hvis ikke, tilsættes en smule mere vand, og de simrer endnu
et par min, til væden er absorberet.
7. Hæld risene i en varm skål og drys kokosmel over.
Serveres straks.
Næringsindhold:
Kalorier 306. Sukker 2 g. Proteiner 5 g. Fedt 6 g.
Kulhydrater 61 g. Mættede fedtsyrer 4 g.
Kokkens tip
Kokosmælk er ikke den vandige væske, der findes inde i en
kokosnød- den kaldes ganske vist også kokosmælk. Den kokosmælk, som anvendes i
madlavningen, fremstilles af det hvide frugtkød, som rives og udblødes i vand
og mælk og presses for at trække smagsstofferne ud.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Ris
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.