Tilbehør Arbejdstid: ca. 45 minutter Kogetid: 35-45 minutter
Let at lave. Mellem pris.
# Ingredienser til Artiskokpuré:
6 store artiskokker
evt. 1 skive citron
1-2 spsk cremefraiche
salt og peber
* Sådan laves Artiskokpuré:
1. Befri artiskokkerne for stilk og de nederste, tørre
blade.
Se Artiskok, foto 1-4.
2. Fjern bladene (kødet fra dem kan skrabes af med en kniv
og bruges i pureen, hvis man har tid) og fjern herefter skægget, der dækker
bunden.
Det løsnes lettest med tre fingre, så man trækker det op i
totter.
3. Del bundene et par gange og blend dem eller purer dem
fint gennem en sigte.
Tilsæt lidt af kogevandet, hvis pureen virker for tæt.
4. Rør cremefraiche i til passende smag og konsistens.
Det skal gøres straks, ellers ilter artiskokpureen og bliver
mørk.
Smag til med salt og peber.
Tips: Brug pureen som tilbehør til kogte (kolde) grønsager
eller fisk.
Pureen tilberedes lettest med bunde fra dåse, men smagen
bliver ikke helt så god - ofte lidt metallisk. Artiskokhjerter kan erstatte
bundene.
Med lidt mere cremefraiche i kan pureen fungere som kold
sauce.
Se flere
opskrifter med Artiskok
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------