Logo

Aspargesrisotto - De bedste

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Aspargesrisotto - De bedste 

 
Her får du risotto i 5 spændende udgaver. Risotto er en italiensk ret, ofte tilsat grønsager. Risotto serveres mest som tilbehør eller som forret.
Forberedelse: 15 min. Tilberedning: 30 min. 4 personer.

 
# Ingredienser
1 løg
2 skalotteløg
1 fed hvidløg
500 g grønne asparges
50 g smør
350 g risottoris
1½ dl hvidvin
1 laurbærblad
1 lille kvist rosmarin
1 liter kyllingefond
1 nip revet muskat
1 spsk cremefraiche
75 g friskrevet parmesan
1 spsk olie
et par basilikumblade
salt og peber

 
* Tilberedning
Pil løg, skalotteløg og hvidløg, og hak dem.
Skyl aspargeserne, bræk evt. træede ender af, og
skær resten i mindre stykker. Sæt hovederne til side.

 
Smelt 20 g smør i en stor sauterpande, og tilsæt løg,
skalotteløg og aspargesstykker. Lad grønsagerne tage lidt farve.

 
Tilsæt risen, og rør, til kornene bliver klare.
Tilsæt hvidvinen. Tilsæt hvidløg, laurbærblad, rosmarin og lidt salt.
Når væden er fordampet, så tilsæt en portion fond, og rør.
Tilsæt gradvist mere fond, og sørg for, at risottoen ikke brænder fast.
Stop, når risen er mør og fugtig.
Krydr med rigeligt friskkværnet peber, evt. salt, samt muskat.

 
Sluk for varmen, fjern laurbærbladet og aspargesstykkerne.
Tilsæt cremefraiche og resten af smørret, skåret i små bidder.
Rør grundigt.
Tilsæt revet parmesan, rør det sammen, og lad det hvile et par min.

 
Brun aspargeshovederne i olien. De skal virke sprøde.
Smag til med salt og peber.
Skyl og tør basilikummen, og klip den.
Server risottoen med aspargeshoveder i. Drys med basilikum.

 
Risotto med asparges og chorizo
Brun 100 g pillet chorizo i skiver på en slip-let pande uden fedtstof.
Kom skiverne i risottoen sammen med parmesanen.

 
Risotto med asparges og rejer
Pil 16 store blancherede rejer og svits dem på en pande
med aspargeshovederne.
Kom det i risottoen.

 
Grøndagsrisotto
Brug kun 10 grønne asparges.
Blancher dem 2 min sammen med 3 gulerødder,1 courgette og
1 rød peberfrugt, alle skåret i meget fine tern.
Tilsæt det hele til risottoen samtidig med parmesanen.

 
Svamperisotto
Udskift aspargesene med 400 g friske champignon,
trimmede og i skiver. De kan koge med,
sammen med risen uden at ristes først.

 
Se alle de bedste opskrifter med Risotto  Svampe  Grønt  Tilbehør  Brød  Favoritter

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i køkkenet.

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.410 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her