Her får du risotto i 5 spændende udgaver. Risotto er en
italiensk ret, ofte tilsat grønsager. Risotto serveres mest som tilbehør eller
som forret.
Forberedelse: 15
min. Tilberedning: 30 min. 4 personer.
# Ingredienser
1 løg
2 skalotteløg
1 fed hvidløg
500 g grønne
asparges
50 g smør
350 g risottoris
1½ dl hvidvin
1 laurbærblad
1 lille kvist
rosmarin
1 liter kyllingefond
1 nip revet muskat
1 spsk cremefraiche
75 g friskrevet
parmesan
1 spsk olie
et par
basilikumblade
salt og peber
* Tilberedning
Pil løg, skalotteløg
og hvidløg, og hak dem.
Skyl aspargeserne,
bræk evt. træede ender af, og
skær resten i mindre
stykker. Sæt hovederne til side.
Smelt 20 g smør i en
stor sauterpande, og tilsæt løg,
skalotteløg og
aspargesstykker. Lad grønsagerne tage lidt farve.
Tilsæt risen, og
rør, til kornene bliver klare.
Tilsæt hvidvinen.
Tilsæt hvidløg, laurbærblad, rosmarin og lidt salt.
Når væden er
fordampet, så tilsæt en portion fond, og rør.
Tilsæt gradvist mere
fond, og sørg for, at risottoen ikke brænder fast.
Stop, når risen er
mør og fugtig.
Krydr med rigeligt
friskkværnet peber, evt. salt, samt muskat.
Sluk for varmen,
fjern laurbærbladet og aspargesstykkerne.
Tilsæt cremefraiche
og resten af smørret, skåret i små bidder.
Rør grundigt.
Tilsæt revet
parmesan, rør det sammen, og lad det hvile et par min.
Brun
aspargeshovederne i olien. De skal virke sprøde.
Smag til med salt og
peber.
Skyl og tør
basilikummen, og klip den.
Server risottoen med
aspargeshoveder i. Drys med basilikum.
Risotto med
asparges og chorizo
Brun 100 g pillet
chorizo i skiver på en slip-let pande uden fedtstof.
Kom skiverne i
risottoen sammen med parmesanen.
Risotto med
asparges og rejer
Pil 16 store
blancherede rejer og svits dem på en pande
med aspargeshovederne.
Kom det i risottoen.
Grøndagsrisotto
Brug kun 10 grønne
asparges.
Blancher dem 2 min
sammen med 3 gulerødder,1 courgette og
1 rød peberfrugt, alle
skåret i meget fine tern.
Tilsæt det hele til
risottoen samtidig med parmesanen.
Svamperisotto
Udskift aspargesene
med 400 g friske champignon,
trimmede og i skiver. De
kan koge med,
sammen med risen uden
at ristes først.
Se alle de bedste
opskrifter med Risotto Svampe Grønt Tilbehør Brød Favoritter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv
selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------