Disse bagte kartofler udgør et måltid i sig selv, men kan også serveres som forret. Hvis dine gæster ikke skal blive alt for mætte inden hovedretten, er det en god ide bare at bruge en halv bagekartoffel per person. Her byder vi på bagte kartofler med fyld af sprødstegt bacon og avocado, krydret med estragon. Purløg pynter toppen.
4 pers. Tid: ca 1 time
eller 20-25 min i mikroovnen.
# Ingredienser
4 bagekartofler
6 skiver bacon
1 % dl yoghurt naturel
1 avocado
1 tsk estragon
PYNT:
hakket purløg
* Fremgangsmåde
1. Skrub kartoflerne
godt under rindende vand.
Lav derefter et snit
i hver kartoffel.
2. Bag kartoflerne i
en lille bradepande i en 200 °C varm ovn 50-55 min.
Eller læg dem i mikroovnen
på et stykke køkkenrulle.
Bag kartoflerne ved 750W
12-15 min.
3. Skær bacon i strimler
og læg dem på en tør pande. Steg dem sprøde.
4. Flæk kartoflerne.
Grav kartoffelmassen ud.
Rør den med yoghurt,
moset avocado og halvdelen af bacon strimlerne.
Smag til med estragon.
5. Kom massen tilbage
i skallerne. Brug gerne en sprøjtepose.
Drys resten af baconet
over sammen med purløget.
6. Sæt fadet i ovnen
og varm det igennem et par min. I mikro ovnen ½-1 min.
7. Server med en sprød
grøn salat med citrondressing.
Tips: Hvis du synes, yoghurten er for syrlig i smagen,
kan du bruge hytteost i stedet.
Se alle de bedste opskrifter med Bagte kartofler
Se alle de bedste opskrifter med Små retter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------