Grillede squash, mozzarella og hindbær er de primære
ingredienser i denne salat, der kan spises til frokost eller udgøre en del af
et godt middagsmåltid, fx med lækker kaffe/dijonnaise dressing.
4 personer
# Ingredienser
2 mellemstore courgetter
4 stk friske mozzarellaoste
200 g hindbær
1 forårsløg
1 håndfuld persille
Dressing:
1 dl kaffe
2 spsk dijonnaise (se opskrift
herunder)
1 tsk honning
salt og sort peber
*
Sådan gør du
1.Skær courgette i tynde skiver på langs.
2.Gril dem hurtigt på begge sider.
3.Fordel over fire tallerkener.
4.Skær ostene i skiver, og fordel sammen med hindbær.
5.Snit forårsløg fint, og drys over sammen med
persille.
6.Rør vinaigrettedressingen sammen, og dryp over lige ved
servering.
Tips: Du kan lave små ruller af de grillede courgetter: Fyld
dem med mozzarella, lidt dijonnaise, hindbær, persille og forårsløg, og rul
sammen. Luk med tandstik.
Dijonnaise
# Ingredienser til 4 portioner
2 dl cremefraiche 38%
½ dl mayonnaise
1½ spsk grov sennep, fx dijon
1 spsk valnøddeolie eller hasselnøddeolie
¼ tsk groft salt
friskkværnet peber
*
Sådan laver du dijonnaise
Pisk cremefraichen så den bliver fast.
Tilsæt mayonnaise, sennep, olie, salt og peber og rør det
sammen.
Lad dijonnaisen stå tildækket i køleskabet i mindst ½ time
og smag til.
Tips: I stedet for at piske cremefraichen kan du røre
ingredienserne sammen - så bliver det til en mere fast creme du kan bruge i en
sandwich.
Dijonnaisen smager også godt sammen med nykogte kartofler,
grønsager eller til et stykke dampet fisk, laks.
Se flere dejlige opskrifter med hindbær HER og courgetter HER
Kogebog.dk har de nemmeste madopskrifter, Madplan og Tøm
køleskabet og din egen "Min kogebog" til dine egne opskrifter