Risottoens hjemstavn er Milano. En ægte italiensk risotto er ikke, som vi nok oftest forestiller os,
en luftig risret. Den er nærmere en ''grød'', hvor risene stadig er hele og
giver lidt tyggemodstand.
Tid: 35-40 min. 4
pers.
# Ingredienser
1 løg
1-2 spsk olie
2 dl langkornede ris
5 dl vand
1-2 terninger grønsagsbouillon
2 gulerødder
1-2 stilke
bladselleri
125 g frosne ærter
1 squash
2 dl groftreven ost, fx emmenthaler
1 tsk estragon
persille
* Fremgangsmåde
1. Pil løget og hak
det.
2. Opvarm olien i en
gryde. Svits løget et par minutter.
3. Tilsæt risene og
lad dem stege med yderligere et par minutter.
4. Hæld vandet på og
smuldr grønsagsbouillonterningerne i.
5. Lad risene koge
under låg ca 20 min.
6. Skræl
gulerødderne.
Skær gulerødder og
bladselleri i strimler og kom dem i risgryden efter 10 min.
7. Tilsæt ærter og
squash skåret i strimler. Kog risottoen færdig.
8. Rør osten i de
varme ris og lad den smelte. Krydr med estragon.
9. Server risottoen
rygende varm med hakket persille og parmesanost.
Tips: Hvis risottoen skal være mere fyldig,
serverer du stegt kød eller fisk til.
Det kan også
strimles og kommes i risene.
Se alle de bedste opskrifter med Grønsager eller Ris
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------