Grønne asparges er
meget populære i Italien. Dernede serverer man dem helst med en frisk tomatsauce
og basilikum
Til 2 personer. 💖
Er du alene så halvér ingredienserne. Tilberedning: 30 min.
# Ingredienser
1 løg
2 spsk olie
½ tsk sukker.
1 dåse flåede og
hakkede tomater (370 g drænet vægt)
salt og peber
10 basilikumblade
1 kg grønne asparges
1 tsk sukker
smør
4 spsk reven
parmesan
* Tilberedning
1. 1 løg hakkes og svitses let i 2 spsk olie sammen
med ½ tsk sukker.
1 dåse flåede og
hakkede tomater (370 g drænet vægt) tilsættes.
Krydr med salt og
peber og kog det hele uden låg i 5-7 minutter.
10 basilikumblade skæres
i smalle strimler.
1 kg grønne asparges
skrælles på den underste tredjedel og de træede ender skæres af.
2. Aspargesene kommes i kogende, letsaltet vand
og forkoges i 5 min med 1 tsk sukker og smør.
Dup aspargesene godt
tørre og læg dem i 2 ildfaste fade (ca 20 cm lange).
Rør
basilikumstrimlerne i tomatsaucen og smag eventuelt til igen.
Hæld saucen over
aspargesene og drys 4 spsk reven parmesan over.
3. Aspargesfadene sættes midt i den forvarmede
ovn i 10 min ved 220 °C. (Varmluft kan ikke anbefales).
Pynt med et par
basilikumblade.
Energi pr. portion:
14 g protein, 18 g fedt, 13 g kulhydrater = 270 kcal (1140 kJ)
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.