Spidskål
og svampe er et godt makkerpar. Her er de vendt med lidt fed cremefraiche og
ost, inden de gratineres under grillen i ovnen.
Arbejdstid:
20 min. Stege/bagetid: 15 min. Ikke fryse-egnet. 2-4 personer.
#
Ingredienser til Gratinerede grønsager:
250
g markchampignon (og evt. lidt vilde svampe)
15
g smør
1
porre (fintsnittet)
½
spidskål (fintsnittet)
4
spsk cremefraiche 38%
50
g revet emmentalerost
salt
og peber
*
Sådan
laver du Gratinerede grønsager:
Rens
svampene og skær dem i mindre stykker.
Steg
dem i en sauterpande med smør og tilsæt fintsnittet porre og fintsnittede
kålblade.
Krydr
med salt og peber og steg under omrøring til grønsagerne er bløde, ca. 5 min.
Rør
cremefraiche og halvdelen af osten i grønsagerne og fordel dem i 2-4 smurte,
ovnfaste skåle.
Drys
med resten af osten og gratiner under grillen i ovnen ca. 5 min.
Kilde: Hjemmets bedste MAD