Italien er foran,
hvad pastavariationer angår. Men prøv alligevel denne sydtyske opskrift på
"Maultaschen", som er en slags store ravioli eller dumplings.
Til 2 personer. 💖
Er du alene så halvér ingredienserne. Tilberedning:
30 min.
# Ingredienser
300 g løg
2 spsk smør
1 spsk olie
salt, peber og lidt
muskat
400 g friske ravioli
(fra køledisken} - eller 8 schwabische Maultaschen (a 50 g)
60 g reven emmentaler
2 spsk klippet
purløg
* Tilberedning
1. 300 g løg pilles, halveres og skæres i halve
ringe.
Steg løgene
gyldenbrune ved middel varme i 2 spsk smør og 1 spsk olie.
Der krydres med
salt, peber og lidt muskat.
400 g friske ravioli
eller 8 Maultaschen, tilberedes efter anvisningen på pakken.
2. Halvdelen af løgene fordeles i 2 ildfaste
forme (à ca 15x15 cm).
Raviolierne og
resten af løgene fordeles ovenover.
Strø 60 g reven emmentaler
over.
Gratiner retten i 10
min i den forvarmede ovn på 2. rille. fra oven ved 220 °C (varmluft 200 °C)
Drys 2 spsk klippet
purløg over ved serveringen.
Energi pr. portion: 26
g protein, 45 g fedt, 61 g kulhydrat = 756 kcal (3164 kJ)
Maultaschen – ravioli fra Schwaben
Der er mange historier om, hvordan retten maultaschen fra
Schwaben er opstået. Én går ud på, at cisterciensermunkene i Kloster Maulbronn
(heraf navnet maultasche) ikke ville give afkald på kød i fastetiden. Derfor
skjulte de den forbudte spise for herskerens øjne i et dejomslag. Det medførte
også, at maultasche i folkemunde fik tilnavnet
"Herrgottsb’scheißerle" (omtrent: Guds-snyderiet).
Maultasche eller dumplings er en bred klassificering for en madret,
der består af stykker dej pakket omkring en fyldning eller af dej uden
fyldning. Dejen kan være baseret på brød, mel eller kartofler og kan fyldes med
kød, fisk, ost, grønsager, frugt eller slik.
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.