Nyd den herlige friske smag i denne salat, som er fyldt med grillet ost og får smag af en urte- og hvidløgsvinaigrette.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 5 min. 6 portioner
#Ingredienser
HALOUMISALAT
100 g haloumiost
1 rød peberfrugt
1 bundt asparges (400 g)
1 agurk
1 bundt rucolasalat
DRESSING:
2 spsk vineddike
3 spsk olie
1 fed hvidløg
1 spsk hakket persille
1 spsk hakket frisk timian eller merian
14 tsk groftkværnet peber
* Tilberedning
1. Tænd for ovnens grill.
Skær haloumiosten i tynde skiver.
Læg osten på en foliebeklædt grillrist.
Rens peberfrugten og skær den i halve.
Læg den på grillristen med skindsiden op.
Grill ost og peberfrugten i 5 min.
Tag ud og lad det svale af.
2. Tag skindet af peberfrugten og striml den fint.
Fjern den nederste træede del af aspargesene og
skær dem i 4 cm lange stykker.
Bring en gryde vand i kog.
Blancher aspargesene ca. 3 min og
skyl dem derefter under koldt vand.
Skær agurken i skiver på langs med en kartoffelskræller.
3. Fordel rucolasalaten på 4 tallerkener.
Læg ost, peberfrugt, asparges og agurk ovenpå.
4. Bland vineddike og krydderurter og rør olien i.
Dryp dressing over salaten lige inden servering.
GENVEJ
Spar tid ved ikke at grille ost og peberfrugt.
Det giver en anden smag og konsistens til salaten.
Tips:
Kom tomater i salaten. Skold og flå dem før de skæres ud.
Vælg vineddike efter smag.
Alle typer vineddike passer til denne opskrift.
Man kan også erstatte vineddiken med saft af lime eller
citron,
for at få en syrlig smag.
Pr. portion: Energi: Kcal 143 = kj 600
Kulhydrat 5 g Protein 6 g Fedt 11 g (69%) Fibre 2 g
• Haloumiost er en god kalciumkilde.
• Friske asparges har flere næringsstoffer end asparges på
dåse.
Se alle de bedste opskrifter med Salater og med Dressinger
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.