Aftensmad Hovedret Arbejdstid: 30 min. Ovntid: ca 2 timer. Middelsvær at lave. Mellem pris.
6 personer
# Ingredienser
til Hvidkål, ovndampet:
1 lille hvidkålshoved (ca 1 kg)
2 tsk salt pr. l kogevand
16 tynde skiver spæk
salt og peber
1 tsk reven muskatnød
1 løg
1 hel nellike
1 gulerod
Krydderurtebuket:
1 bdt persille
1 kvist timian
2 fed hvidløg
1 laurbærblad
Endvidere:
½ l lys kalve- eller hønsebouillon (evt. terning)
3 spsk svine- eller andefedt
*
Sådan laves Hvidkål, ovndampet:
1. Befri hvidkålen for de yderste grove blade.
Del den i 4-6 stykker og skær stokken fra.
Skyl kålen godt og hak den groft.
2. Bring det letsaltede vand i kog og kom kålen i.
Lad den koge ved svag varme under låg ca 10 min.
Lad den dryppe af i en sigte.
3. Dæk sider og bund af en gryde, der kan tåle ovnvarmen,
med tynde spækskiver.
Gem 5-6 stykker til låg.
Læg kålen i gryden. Krydr med salt, friskkværnet peber og
reven muskatnød.
4. Pil løget og tryk nelliken fast.
Skræl guleroden og del den i 4-5 stykker.
Læg løg, gulerodsstykker og krydderurtebuket midt i kålen.
Spæd med bouillonen, til kålen netop er dækket.
Tilsæt fedt og dæk med resten af spækskiverne.
5. Lad kålen koge langsomt op, læg låg på og anbring gryden
midt i en 120 °C varm ovn.
Lad retten snurre under låg et par timer.
6. Fjern krydderurtebuketten, løget og gulerodsstykkerne.
Tag kålen op med en hulske og lad den dryppe lidt af, før
den anbringes i et opvarmet lågfad og serveres.
Tips: Ovndampet hvidkål passer godt til næsten alle
kødretter. Specielt til retter af fars.
Se Bouillon og Hønsebouillon.
Se alle de bedste opskrifter med Hvidkål
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------