I Indien kaldes en gryderet som er krydret slet og ret for
"curry". Her laves den på fine grønsager. Karakterfulde krydderier
gør at du kan spare på saltet.
• Tilsæt yoghurt hvis retten bliver for stærk.
Forberedelse 10 min. Tilberedning 15 min. 4 portioner
# Ingredienser
2 kartofler
1 stort løg
1 grøn chilifrugt
4 spsk jordnøddeolie
1-2 spsk stærk karry
450 g frosne ærter og gulerødder
300 g frosne snittebønner
2½ dl grønsagsbouillon
1 bundt persille
2 spsk cremefraiche
50 g hakkede cashewnødder
½ tsk salt
* Tilberedning
1. Skræl kartoflerne og skær dem i tern.
Pil løget og hak det fint.
Udkern chilien og skær den i fine strimler
(husk at vaske hænder straks efter).
2. Opvarm olien i en stor stegegryde.
Tilsæt kartofler, løg og chili og brun ved
middelstærk varme under stadig omrøring i ca 3 min.
Drys karryen over.
3. Kom de frosne grønsager i gryden sammen med bouillonen.
Bring det i kog og læg låg på.
Lad det simre ved svag varme i ca. 10 min til grønsagerne er
møre, men stadig spændstige.
4. Skyl og hak persillen mens gryden koger.
Rør persille, cremefraiche og cashewnødder i.
Smag til med salt og server.
Indisk grønsagscurry:
Pr. portion: Energi: Kcal 352 = kj 1478
Kulhydrat 25 g Protein 9 g Fedt 24 g (61 %) Fibre 7 g
VARIATION
Til denne gryde passer det fint at servere løse ris med
urter.
Kog risene og bland dem med 2-3 tsk hakkede, friske eller
frosne urter.
Tips:
Varier ved at tilsætte linser i stedet for frosne grønsager.
Kom 175 g røde linser i sammen med kartoflerne.
Drys med groft hakket koriander.
Smag gryden til med kokosmælk, så får du en blidere,
mere udpræget asiatisk smag.
Erstat bouillonen med kokosmælk.
Se alle de bedste
opskrifter med Kartofler og med Grønsager.
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min..