Endnu en god, gammel kending fra Kogebog.dk. Sådan tager du din kartoffelmos til næste niveau og får perfekt kartoffelmos, og så er den faktisk fedtfattig
Giver 1 liter, 8
portioner
# Ingredienser
900 g kartofler
4 store fed hvidløg,
pillede
1,7 dl kærnemælk
½ tsk salt
¼ tsk friskmalet
sort peber
2 spsk hakket purløg til pynt
* Fremgangsmåde
1. Skræl kartoflerne
med en grønsagsskræller.
Skær dem i store
stykker.
2. Læg kartofler og
hvidløg i en stor gryde.
Dæk kartoflerne med
vand, og bring i kog over høj varme.
Skru ned til mellemhøj varme.
Simrer uden låg i 20
til 30 min eller indtil kartoflerne er møre, tjek med en gaffel; afdryppes.
3. Læg kartofler og
hvidløg i en mellemstor skål.
Mos kartoflerne med
en kartoffelmoser eller pisk med en elpisker ved mellemhøj hastighed indtil de
er blødgjorte.
Tilsæt kærnemælk,
salt og peber.
Omrøres med en
gaffel indtil det er blandet godt.
Pyntes efter ønske.
Tips:
For at få en blødere konsistens kan kartoflerne presses igennem en
kartoffelpresse eller en kødhakker. Færdiggøres ved at følge vejledningerne i
trin 3.
Smøragtig kartoffelmos: Følg den ovenstående opskrift. Under trin 3
tilsættes 1 spsk smør i kartoflerne sammen med kærnemælk, salt og peber.
Trin 1. Sådan skæres
kartoflerne i store stykker.
Trin 2. Sådan
placeres kartoflerne i gryden.
Sådan presses
kartoflerne gennem en kartoffelpresse.
Se alle de bedste opskrifter med Kartofler
Se alle de bedste opskrifter med Tilbehør
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------