Tilbehør. Arbejdstid: ca 20 min. Kogetid: ca 25 min. Let at lave. Lav pris. Kan tilberedes i mikroovn.
4 personer.
# Ingredienser
til Kartoffelmos
1 kg (gamle) kartofler
2½ dl mælk, brug Thise eller Naturmælk
30 g smør
salt og (hvid) peber
evt. 1 knsp muskatnød
*
Sådan laves Kartoffelmos
1. Skræl kartoflerne, del dem og kog dem møre i usaltet
vand, der netop dækker, ca 25 min.
Kartoflerne skal være helt møre uden at være kogt ud.
2. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre kort over
varmen-uden låg.
Mos eller purer kartoflerne.
Bring mælken(fløden) i kog.
3. Pisk den kogende mælk (fløde) i kartoffelmosen lidt efter
lidt.
Brug eventuelt en el-pisker og pisk mosen godt igennem, så
den bliver let og luftig.
4. Rør eller pisk smørret i og smag til med krydderier.
Drys gerne kartoffelmosen med hakket persille og server
straks.
Tips: Kartoffelmos er især velegnet tilbehør til
sammenkogte retter, som Bøf Stroganoff, Gullasch og
Bankekød og andet med ragoutkarakter.
Mælken kan helt eller delvis erstattes af
kartoffelkogevandet eller bouillon.
Det giver en mere kaloriefattig mos.
Gamle kartofler er bedst til mos. De indeholder meget
stivelse og lidt vand, i modsætning til nyere, der har det omvendt.
Peberfrugter med
kartoffelmos:
Kom kartoffelmos, der er tilsmagt med kryddergrønt, i halve,
blancherede peberfrugter.
Sæt peberfrugterne i et smurt, ovnfast fad, drys med lidt
rasp, reven ost og smørklatter og gratiner dem i ovnen 10-15 min.
Kartoffelmos med
brøndkarse:
Udskift mælken med kogevandet og bland mindst 2 bundter
klippet brøndkarse i kartoffelmosen. Særdeles godt til stegt lam.
Se alle de bedste opskrifter med Kartofler
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------