Tilbehør. Arbejdstid: ½ time Stegetid: ca 8 min. pr. pandefuld. Let at lave. Lav pris. 4 personer. Antal: 20-25 stk.
# Ingredienser
til Kartoffelpandekager
600 g gamle kartofler
1 løg
1 stort æg eller 2 små
3 spsk hvedemel
salt og peber
50-75 g smør eller ¾-1 dl olie, evt. halvt af hver
*
Sådan laves Kartoffelpandekager
1. Skræl kartoflerne og pil løget. Riv begge dele groft og
kom dem i en skål.
2. Rør æg og hvedemel i og krydr med salt og peber.
»Farsen« mørkner hurtigt, det betyder ikke noget for smagen.
3. Varm lidt af fedtstoffet godt på en pande og læg
klatkager af kartoffelfarsen på med en spiseske.
Tryk dem lidt flade, og steg dem 3-4 min. på hver side.
De skal være gyldne, sprøde og gennemstegte.
Server straks.
Tips: Nyere kartofler egner sig ikke her p.g.a. det
store vandindhold.
Kartoffelpandekager skal spises så at sige lige fra panden,
mens de endnu knaset sprødt.
Nyd dem alene eller til stegte kødretter.
Steges de i forvejen, kan de holdes varme på et stort fad,
de må helst ikke dække hinanden, i en lun ovn for åben dør.
Helt undgå, at de sætter sprødhed over styr, kan man dog
ikke.
Se alle de bedste opskrifter med Kartofler
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------