Ratatouille er en traditionel fransk provencalsk sammenkogt ret, typisk bestående af løg, peberfrugt, aubergine, courgette og tomater, som sauteres i olie
Tilbehør Frokost. Arbejdstid: 20 min. Stegetid: ca 20 min. Middelsvær
at lave. Mellem pris.
4 personer.
# Ingredienser
til Ratatouille
1 dl olie
2 løg
1 lille grøn eller rød peberfrugt
1 aubergine
1 courgette
4-5 modne tomater
1-2 fed hvidløg
1 kvist timian eller merian og/eller basilikum
salt og peber
*
Sådan laves Ratatouille
1. Pil løgene og skær dem i skiver eller hak dem groft.
Skær stilkefæstet af aubergine og courgette.
Skær kødet i ikke for små terninger.
Skyl peberfrugten og befri den for frøstol og kerner og skær
kødet i strimler.
Pil hvidløgene og del dem et par gange.
Skær tomaterne i både, skold og flå dem eventuelt først, det
er dog ikke nødvendigt.
2. Varm halvdelen af olien op i en dyb pande.
Kog løgene svagt gyldne, kom peberfrugtstrimlerne i og lad
dem stege et par min. sammen med løgene, før aubergine- og courgetteterninger
tilsættes.
Lad grønsags-blandingen snurre i panden under vending i 5-8 min.
Tilsæt resten af olien undervejs.
3. Kom tomatbådene og de delte hvidløg på panden til
grønsagerne, krydr med salt og peber, læg de friske krydderurter i og vend
godt.
Lad ratatouillen snurre færdig yderligere 5 min., til tomaterne
moser og hvidløget er blødt.
Tips: Server ratatouille som tilbehør til kød eller
fisk, eller sammen med Pasta,
hjemmelavet eller ris.
Ratatouille kan også udmærket slå til som frokostret, så kan
der fx spises Bondebrød,
fransk til.
Variation:
Fordel varm ratatouille i bunden af ovnfaste portions-
skåle.
Lav en fordybning i midten og slå et æg ud heri.
Krydr med salt og peber og sæt skålene i en varm ovn 3-4 min,
til æggehviden netop er stivnet.
Halvdelen af olien kan udskiftes med hvidvin og/eller tomatpuré.
Sådan laves Ratatouille
1. Pil løgene og skær dem i skiver.
Skær stilkefæste af aubergine og courgette.
Skær kødet i ikke for små terninger.
2. Befri peberfrugten for frøstol og kerner og skær kødet i
strimler.
Pil hvidløgs- feddene og del dem et par gange.
Skold og flå tomaterne og skær dem i både.
3. Varm halvdelen af olien op i en dyb pande.
Kog løgene svagt gyldne.
Kom peberfrugtstrimlerne i og lad dem stege et par min., før
aubergine- og courgette- terningerne tilsættes.
4. Lad grønsagsblandingen snurre på panden under vending i
5-8 min.
Tilsæt resten af olien undervejs.
5. Kom tomatbådene og de delte hvidløgsfed i panden til grønsagerne.
Krydr med salt og peber.
6. Læg de friske krydderurter i og vend godt.
Lad ratatouillen snurre færdig yderligere 5 min, til
tomaterne moser og hvidløget er blødt.
Se alle de bedste opskrifter med Gryderet
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------