Frokost Tilbehør. Arbejdstid: 30 min. Udblødningstid: mindst 8 timer. Kogetid: ca 1 time. Trækketid: ca ½ time. Let at lave. Mellem pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Kikærtesalat
150 g kikærter (knap 2 dl)
1 iceberg salathoved
4 stængler blegselleri
1 rød peberfrugt
½ agurk
1 håndfuld lucernespirer
200 g emmentaler
Dressing:
½ dl citronsaft
2 dl olie
salt og peber
1 fed hvidløg
½ dl kapers
1 bdt hakket persille
*
Sådan laves Kikærtesalat
1. Sæt kikærterne i blød i rigeligt, koldt vand i mindst 8
timer, eventuelt fra dagen før.
2. Hæld de udblødte ærter i en sigte og skyl dem koldt.
Læg dem i en gryde med frisk koldt vand, der netop dækker,
og kog dem ca 1 time.
De skal være møre, men stadig have bid.
Lad dem blive kolde.
3. Befri salathovedet for rodskive og skyl bladene koldt.
Slyng dem tørre.
Skær dem i strimler.
4. Skær roden af blegselleristænglerne og træk grove strenge
af.
Skær blegsellerien i smalle stykker.
Skyl peberfrugten og befri den for frøstol og kerner og skær
den i terninger.
Skær også osten og den skrællede agurk i terninger.
5. Bland kikærter, salat, blegselleri, peberfrugt,
agurkestykker og lucernespirer i en stor skål.
Dressing:
6. Pisk citronsaft og olie sammen og smag til med salt og
peber.
Hak eller pres hvidløgsfeddet. hak kapersene, hvis de er
store, og kom kapers, hvidløg og hakket persille i marinaden. Bland godt.
7. Hæld marinaden over salaten en halv times tid inden
servering.
Fordel til sidst osteterningerne over.
Spis Bondebrød
til.
Tips: Salaten kan spises som selvstændig ret eller
som tilbehør til stegt eller kogt kød.
Se alle de bedste opskrifter med Kikærter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------