Multe - er en halvfed fisk. Den kan anvendes grillet, stegt,
ovnbagt og pocheret. Find flere opskrifter om fisk og mere information om multe lige her på Kogebog.dk
# Ingredienser til Skindstegt multe:
4 stk multefilet med skind á 150 gram
2 finthakket skalotteløg
lidt rapsolie
280 g perlebyg
2 dl tør hvidvin
6-8 dl bouillon
25 g smør
75 g revet hård fast ost (gerne Vesterhavsost)
225 g friske grønne asparges
revet skal fra 1 citron
*
Sådan laver du Skindstegt multe:
Steg løgene i olien ved svag varme til de er blanke.
Tilsæt perlebyggen og rør rundt til de er blandet godt med
olien.
Tilsæt hvidvinen og lad den reducere halvt ind.
Hæld bouillonen på og lad den simre i ca 20 min til
perlebyggen er mør.
Den skal være cremet, hvis den er blevet for tør kan der
tilsættes lidt kogende vand.
Smag til med salt og peber.
Skær aspargesene i stykker af 2 cm og vend dem i. Vend osten
i og rør godt rundt.
Vend smør og citron i og server straks.
Multen steges medens at perlebygrisottoen simrer færdig.
Skindet på multen ridses og steges på en god varm pande med
lidt olie.
Fisken vil bule lidt op i midten, men kan trykkes ned med en
palet.
Steg den halvt igennem, vend fisken og steg færdig ved
mellem varme.
Krydr med salt og peber og server den til den færdige
risotto.
Kogebog.dk har flere
dejlige fiskeretter se selv her