Mumme er en meget
stærk og mørk øl, brygget af Chr Mumme i Braunschweig 1492. Denne cremede ret
med oksekød og kantareller får smag af øl og gin, men også af de syrlige
tyttebær.
Tid: 30 min. Retten
er fryseegnet. Holdbarhed 3 mdr. 4 pers.
# Ingredienser
600 g mørt oksekød
20 g tørrede
kantareller eller 200 g udblødte
1 løg
1 spsk smør eller
margarine
1½ spsk hvedemel
1 flaske mørkt,
stærkt øl
1-2 tsk soya
5-8 knuste enebær
1 dl piskefløde
1 tsk salt
¼ tsk sort peber
2 spsk gin
½ dl
tyttebærsyltetøj eller rårørte tyttebær
* Fremgangsmåde
1. Skær kødet i
strimler.
2. Udblød de tørrede
kantareller 30 min.
Hæld vandet fra og
lad dem dryppe godt af.
3. Pil løget og hak
det fint.
Svits det sammen med
kantarellerne et par min i en sauterpande.
4. Drys melet over
og rør rundt.
Tilsæt øl, soya og knuste enebær. Bring det i kog.
5. Kom kødstrimlerne
i. De skal ikke brunes.
Lad retten koge 10
min under låg.
6. Tilsæt fløde.
Smag til med salt,
sort peber, gin og tyttebær.
Kog op.
7. Server retten med
pasta eller kartofler og broccoli.
Tips: Løsfrosne tyttebær kan forgylde mange
retter. De behøver ikke optøes i forvejen.
Tag fx 1 dl ud af fryseren og drys dem i en gryderet. De bliver hurtigt varme.
Se alle de bedste opskrifter med Oksekød
Se alle de bedste opskrifter med Brød
Se alle de bedste opskrifter med Grøn salat
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------