Glasnudler fremstilles af mungbønner. De forhandles tørrede,
så de skal udblødes inden anvendelse.
4 portioner. Sværhedsgrad: Mellem. Forberedelse: 25 min.
Tilberedning: 10 min.
# Ingredienser
2 spsk lys sojasauce
1 spsk lime- eller citronsaft
1 spsk fiskesauce
125 g fast tofu, skåret i tern
125 g glasnudler
2 spsk sesamolie
4 skalotteløg, i tynde skiver
2 fed hvidløg, pressede
1 lille, rød chili, udkernet og fint hakket
2 stilke bladselleri, i tynde skiver
2 gulerødder, i tynde skiver
125 g kogte, pillede rejer
60 g bønnespirer
PYNT
selleriblade
friske chilier
* Tilberedning
1.Rør sojasauce, lime- eller citronsaft og fiskesauce sammen
i en lille skål.
Tilsæt tofu og vend dem, så de er helt dækkede af
blandingen.
Tildækkes og marineres i 15 min.
2. Kom nudlerne i en stor skål og dæk dem med varmt vand.
Lad dem trække i 5 min. Afdryppes.
3. Varm sesamolien i en stor wok eller pande.
Tilsæt skalotteløg, hvidløg og rød chili og lynsteg i 1
minut.
4. Tilsæt selleri og gulerødder og svits under omrøring i
yderligere 2-3 min.
5. Vend nudlerne i wokken og svits under omrøring i 2 min.
Tilsæt derefter rejer, bønnespirer samt tofu med marinade.
Koges for jævn til kraftig varme i 2-3 min, eller til det er gennemvarmt.
6. Hæld retten op på et fad og pynt med selleriblade og
chilier.
Næringsindhold:
Kalorier 152. Sukker 2 g. Proteiner 11 g. Fedt 8 g.
Kulhydrater 10 g. Mættede fedtsyrer 1 g.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Nudler
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.