Forret Frokost. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 20 min. Middelsvær at lave. Lav pris. 4-6 personer.
# Ingredienser
til Risbombe med svampe
1 løg
250 g champignon
4 velmodne tomater (evt. fra dåse)
½ dl olie
225 g langkornede ris (3 dl)
3 dl lys bouillon
salt og peber
1 bdt persille
Skål eller rund form: 1½ l
*
Sådan laves Risbombe med svampe
1. Pil og hak løget.
Skær rodskiven af champignonerne.
Skyl dem kort under rindende, koldt vand.
Tryk dem tørre og skær dem i skiver.
Skold og flå tomaterne.
Dåsetomater skal blot dryppe af.
Skær dem i både og befri dem for kerner.
2. Varm olien i en tykbundet gryde.
Svits først løg, så champignoner, heri et par min.
Rør risene i og tilsæt bouillon.
Lad retten snurre ved svag varme og under låg ca 10 min.
Tilsæt tomaterne.
Krydr med salt og peber og lad retten snurre ca 10 min.
3. Tryk risblandingen i en skål eller en rund form.
Lad den samle sig et par min.
Vend den ud på et rundt fad og pynt med friskhakket
persille.
Server straks.
Tips: Server et godt brød til, fx Flûtes, Grovboller, Cranks
eller Fiberbrød.
Eller server risbomben til kød- og fiskeretter.
Risen kan tilsættes lidt safrantråde eller gurkemeje under
indkogningen.
Risblandingen kan også tilsættes ½ dl friskreven ost
(emmentaler eller cheddar), inden den kommes i formen.
Se alle de bedste opskrifter med Ris
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------