En fyldig sauce med en kraftig aromatisk smag af kapers. Her er alle de bedste opskrifter samlet – se også menuforslag
Forberedelsestid: 15 min. Tilberedningstid: 20 min.
Kuverter: 6-8
# Ingredienser
500 g bøftomater eller aflange tomater
1 tsk olie
2 fed hakkede hvidløg
2 spsk kapers
en smule balsamicoeddike
500 g spaghetti
2 tynde skiver prosciutto
* Tilberedning
1. Skær et lille kryds i toppen af alle tomaterne.
Hæld dem i en skål, dæk dem med kogende vand og lad dem stå
i 3 min.
Tag tomaterne op af det kogende vand, skyl dem under koldt
vand og træk skindet af alle tomaterne med en skarp kniv.
Skær tomaterne i halve og fjern forsigtigt kernerne med en
lille teske. Hak resten groft.
2. Olien opvarmes i en stor, tykbundet gryde.
Tilsæt hvidløg og tomater og svits dem ved høj varme i 5-6 min.
Tilsæt kapers og et ordentligt skvæt balsamicoeddike. Rør
det sammen.
3. Kog spaghettien i rigeligt kogende vand, indtil den er
mør, og lad den dryppe af.
Varm prosciuttoen under en varm grill i et par min, og skær
den så i tynde strimler.
Hæld saucen over i spaghettien og bland det hele.
Server pastaen portionsskåle med prosciuttoen.
Prøv sammen med:
Hovedret: Svinekød
og kompot af tørrede frugter
Dessert: Brødbudding
med whiskysauce
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.