Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 min. Kogetid, kødsauce: 30 min. Kogetid, spaghetti: 8-10 min. Middelsvær at lave. Mellem pris.
Fryse-egnet. 4 personer.
# Ingredienser
til Spaghetti med tomat-kødsauce
300-400 g spaghetti
lidt smør
Tomat-kødsauce:
250 g hakket oksekød
4 skiver bacon
1 løg
2 fed hvidløg
1 gulerod
evt. 1 stængel blegselleri
1 spsk olie
2½ dl rødvin eller bouillon eller en blanding
3 spsk konc. tomatpuré
1½ tsk friske timian blade eller 1 tsk tørret
1 spsk friskhakket merian eller 1 tsk tørret
½ bdt persille
1 tsk salt
peber
Tilbehør: friskreven parmesanost
*
Sådan laves Spaghetti med tomat-kødsauce
1. Skær baconen i mindre stykker.
Pil løg og hvidløg og hak begge dele fint.
Skræl guleroden og riv den groft.
Skær den eventuelle blegselleristængel i smalle strimler.
2. Varm olien i en gryde og svits baconen.
Tilsæt det hakkede kød. Rør i kødet med en gaffel, så det
smuldrer og skifter farve.
3. Kom grønsagerne i gryden og lad dem svitse med under
omrøring et par min.
Tilsæt rødvin, bouillon eller vand, tomatpuré, krydderurter,
salt og peber.
Rør godt, så det hele blandes.
Lad saucen koge småt under låg i ca ½ time.
Smag til sidst saucen til med salt og peber.
Fjern persillen.
4. Kog spaghettien i rigeligt, letsaltet vand, se Spaghetti.
Rør en klat smør i og server den varme sauce og friskreven
parmesanost til.
Tips: Kødsaucen kan blandes i spaghettien ved serveringen,
så skal der ikke smør i spaghettien.
Saucen kan tilsættes 125 g kyllingelever skåret i mindre
stykker.
Kyllingeleveren svitses sammen med kødet.
En del af det hakkede oksekød kan erstattes af hakket
svinekød.
Merian kan udskiftes med basilikum.
Kan fryses. Holdbarhed: ca 3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Spaghetti
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------