Let at lave. Lav pris. 4 personer. Tilbehør. Arbejdstid: 25 min. Kogetid, ris: 20 min.
# Ingredienser
til Spinatris
1 løg
½ dl olie
225 g langkornede ris (3 dl)
4½ dl vand
salt
Endvidere:
500 g frisk spinat eller 300 g optøet, helbladet
25 g smør
*
Sådan laves Spinatris
1. Pil og hak løget.
2. Varm olien i en tykbundet gryde og svits løget klart.
Tilsæt risene og lad dem svitse blanke under vending.
Hæld vandet ved og tilsæt salt.
3. Bring risene i kog, læg et tætsluttende låg på gryden og
kog risene 10 min. ved svag varme.
4. Tag risene fra varmen og lad dem stå yderligere 10 min.
Løft ikke på låget.
5. Nip spinaten for grove stilke og fjern eventuelle visne
blade.
Skyl den godt i koldt vand og lad den dryppe af i en sigte.
6. Damp spinaten i en gryde med det vand, der hænger ved, et
par min., den skal bare falde sammen.
7. Kom spinaten i en sigte og spul straks med koldt vand.
Knug spinaten fri for vand og hak den med en kniv.
8. Kom smørret i risene og vend, til det er smeltet.
Vend den hakkede spinat i og varm spinat risene igennem ved
svag varme.
Tips: Server spinatris som tilbehør til kød og fisk.
Spinatrisene kan også presses i portions-cocotter, afkøles
og vendes ud på et fad.
Se alle de bedste opskrifter med Spinat
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------