Spis ris morgen, middag og aften - Ris er både sundt og billigt. Ris kan bruges som tilbehør,
som selvstændige retter og i desserter. En rest ris kan bruges i salater og
suppe.
Ris giver protein,
kulhydrat (stivelse), B-vitaminer, kalk og jern og mange fibre. Indholdet er
størst i de brune ris eller naturris, hvor kun den yderste skal er fjernet.
Til 4 personer.
Tilberedningstid: ca 25 min. Kogetid: ca 25 min. Ikke fryseegnet
# Ingredienser
2 dl langkornede ris
500 g frisk spinat
eller tilsvarende mængde frossen
2 spsk smør
1 lille løg
salt, peber, reven
muskatnød
4 æg
* Fremgangsmåde
1. Drys risene i 3
dl kogende, letsaltet vand tilsat 1 spsk smør.
Kog risene ca 12
min. under låg og lad dem derefter trække under låg i 12 min, eller kog dem
efter anvisning på pakningen.
2. Skyl spinaten
grundigt, hvis der bruges frisk og lad spinaten snurre i resten af smørret
sammen med finthakket løg ca 5 min.
Krydr med salt,
peber og reven muskatnød.
Frossen spinat skal blot tø og krydres.
3. Bland ris og
spinat.
Steg æggene som
spejlæg og server dem til.
Brød og skinke er godt til.
Se alle de bedste opskrifter med Ris
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------