Bouillon kan med stor fordel tilberedes i større mængder og
dybfryses i mindre portioner. På den måde kan du uden stort besvær få dejlige
supper, saucer ...
Når bouillonen er
færdig kogt, skal den sies og stilles til hurtig afkøling.
Fjern fedtlaget og hæld
bouillonen i fryseplastposer, der stilles i firkantede plastkartoner.
Fyld ikke helt op
til randen; bouillonen udvider sig lidt ved frysningen.
Luk for posen og
stil kartonen i fryseren.
Når bouillonen er stivfrossen, kan posen vendes ud af kartonen, som kan bruges
igen.
Husk dato og
beskrivelse på posen.
Man kan også fryse
kraftig, indkogt bouillon i isterningbakken.
Når terningerne er frosne, lægges de i en fryseplastpose, så kan man tage en
terning ad gangen, når man skal bruge en til sauce, til en gryderet eller måske
til at gøre et færdiglavet produkt lidt mere velsmagende.
Tips: En hurtig forret: to suppe-isterninger
lægges i et krus eller en suppekop.
Hæld 1-1½ dl kogende vand over. Smag til med sherry eller portvin.
1. Den færdigkogte
bouillon sies gennem et ostelærred eller et kaffefilter.
Læg det i et dørslag
eller en stor sigte.
2. Fedt på suppen
kan fjernes med et dobbelt stykke køkkenrulle.
På en afkølet suppe
kan det stive fedt/åg nemt løftes af.
3. Bouillon uden
fedt kan fryses ned i fryseplastposer, i plastkartoner eller enkeltfryses i
isterningbakken.
Klaring af supper
En meget fin
bouillon helt uden urenheder får man kun, hvis man »klarer« den.
Det gøres således:
Hæld den fedtfri
bouillon i en gryde.
Pisk to æggehvider
let sammen (ikke til skum!), tilsæt 1-2 skyllede, tørrede og knuste
æggeskaller.
Kom det i bouillonen,
der bringes i kog, mens der piskes.
Læg låg på og tag gryden fra varmen.
Lad den stå ca 15
min.
Hæld bouillonen
gennem et ostelærred eller et kaffefilter.
Nu er den helt klar.