Her får du 8 nemme opskrifter på lækker sauce til kogt kød. De kan serveres som de er eller tilsættes
krydderier, krydderurter eller andre smagsingredienser som vist herunder
Grundopskrift
Grønsagssauce
Peberrodssauce
Kaperssauce
Grøn æggesauce
Madagascar sauce
Frossen peberrodsfløde
Kold ostesauce med nødder
Grundopskrift
# Ingredienser
25 g smør
2 spsk hvedemel
4 dl suppe, evt.
bouillon af terning
1 dl piskefløde,
eller cremefraiche
salt, hvid peber
* Tilberedning
1. Smelt smørret i
en kasserolle,
Det må ikke brune, Kom melet i på en gang og rør kraftigt.
2. Spæd med suppe,
til saucen er jævn, lad saucen koge 2-3 min.
3. Rør fløden i og
smag saucen til.
Den kan serveres som
den er eller tilsættes krydderier, krydderurter eller andre smagsingredienser
som vist herunder
Gå til toppen af siden
Kaperssauce
Smag en portion
flødesauce til med 3 spsk små kapers (fra glas) samt 1-2 tsk eddike eller
citronsaft. Pas på at saucen ikke bliver for salt!
Gå til toppen af siden
Peberrodssauce
En portion
flødesauce smages til med friskrevet peberrod, citronsaft og evt. lidt sukker.
Frisk peberrod
smager bedre og kraftigere end færdigreven peberrod i pose; men sidstnævnte kan
naturligvis anvendes.
Gå til toppen af siden
Grønsagssauce
Den lyse sauce kan
også smages til med en puré af kogte eller rå grønsager.
Pureen bliver bedst,
hvis den laves i en blender og tilsættes lidt finthakket løg eller purløg.
Hvis saucen bliver
for tyk, kan den spædes med lidt suppe, bouillon, vand eller vin.
Gå til toppen af siden
Kolde saucer til
kogt kød
Man behøver ikke
nødvendigvis give en varm sauce til det kogte kød - uanset om det serveres
friskkogt og varmt eller koldt den næste dag.
Man kan give en kold
sauce ekstra karakter i form af krydderier eller fyld.
Smag dig frem til
det, familien bedst kan lide - eller prøv nogle af de følgende forslag
Oksekød med grøn
æggesauce smager dejligt både varmt og koldt. Pynt tallerkenen med tomater.
Grøn æggesauce
# Ingredienser
100 g mayonnaise
1 dl cremefraiche
1 hårdkogt æg
1 tsk dijon sennep
1-2 tsk citronsaft
salt, hvid peber
1½ dl blandede,
finthakkede krydderurter
* Tilberedning
1. Rør mayonnaise og
cremefraiche sammen, evt. mere cremefraiche og mindre mayonnaise.
2. Hak ægget fint og
vend det i saucen, der smages til med sennep, citronsaft samt salt og peber.
3. Rør kryddergrønt
i og lad saucen stå i køleskabet i 15 min før den skal serveres.
Gå til toppen af siden
Madagascarsauce
# Ingredienser
2 spsk madagascar
peber (grønne peberkorn)
2 dl cremefraiche
50 g mayonnaise
1 bdt persille
salt, peber fra
kværn
* Tilberedning
1. Mos halvdelen af
de grønne pebre med en gaffel i en dyb tallerken.
2. Rør cremefraiche
og mayonnaise i, sammen med pebermos og de hele peberkorn.
3. Hak persillen
fint og vend den i. Smag til den.
Lad saucen stå i
køleskabet i 15 min., inden den serveres.
Gå til toppen af siden
Kold ostesauce med nødder
# Ingredienser
100 g frisk flødeost
1 lille (BO g) tatar
ost
(krydderost med
hvidløg)
1 dl hytteost
mælk
10-15 valnødder
evt. citronsaft
hvid peber
* Tilberedning
1. Mos ostene sammen
med en gaffel.
Rør hytteosten i og
tilsæt mælk, til konsistensen er som en tyk sauce.
2. Hak valnødderne
fint og rør dem i.
Smag saucen til med
lidt citronsaft og hvid peber.
Gå til toppen af siden
Frossen peberrodsfløde
# Ingredienser
2½ dl piskefløde
1-3 spsk friskrevet
peberrod
salt
eddike eller
citronsaft
* Tilberedning
1. Pisk fløden stiv
og rør peberroden i.
Smag til med salt og
eddike.
Saucen skal smage kraftigt af peberrod, for lidt af smagen går tabt ved
frysning.
2. Kom flødeskummet
i en frysefast form og stil den i fryseren, til den er stiv (ca 2 timer).
3. Stil formen i
køleskabet ca et kvarter før saucen skal bruges.
Gå til toppen af siden