Spændende ret. Arbejdstid: 25 min. Middelsvær at lave. Høj pris.
# Ingredienser
til Fondue, ostefondue, schweizisk:
5 dl (tør) hvidvin
300 g gruyere
300 g emmentaler
1 fed hvidløg
3 spsk kirsch
2 tsk Maizena
1 knsp reven muskat
salt og hvid peber
Tilbehør: tykke
skiver (daggammelt) franskbrød
Fonduegryde og
-gafler
*
Sådan laves Fondue,
ostefondue, schweizisk:
1. Riv osten.
Afskorp brødet og skær det i terninger.
2. Gnid fonduegryden
med det overskårne hvidløgsfed.
3. Sæt fonduegryden
på komfuret.
Hæld hvidvinen i
gryden og varm den op.
Hold den lige under
kogepunktet.
4. Tilsæt osten lidt
ad gangen og rør med en træske, til ostemassen er glat og jævn.
5. Smag til med
reven muskat, salt og peber.
6. Udrør Maizena i
kirsch og hæld det i ostemassen under omrøring.
Anretning:
7. Sæt fonduegryden
over spritflammen på bordet.
Hold ostemassen lige
under kogepunktet.
8. Sæt
brødterningerne på fonduegaflerne og dyp dem i ostemassen.
Tips: Hvis ostemassen bliver for tyk, kan den
tilsættes lidt varm hvidvin. Brødterningerne kan eventuelt riste s i smør og
finthakket hvidløg på panden, før de dyppes i osten.
Det er en gammel
skik i Schweiz, at den, der taber sit brød i gryden, skal give en omgang, ofte
af den hvidvin, der hyppigt drikkes til.
Se flere
opskrifter med Fondue
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------