Hønsebouillon egner sig særdeles godt som smagsgiver og
basis i gryderetter, saucer og supper. Prøv fx en fyldig hønsekødsuppe med
majs eller en udsøgt suppe med grønsager, kylling og pasta.
Portionen giver 1¾ liter
# Ingredienser
1 kg kyllingekød, uden skind
2 stilke bladselleri
1 løg
2 gulerødder
1 fed hvidløg
nogle persillekviste
2 liter vand
salt og peber
* Tilberedning
1. Kom alle ingredienser i en stor gryde.
2. Bring dem i kog. Fjern alt skum på overfladen med en
hulske.
Dæmp varmen, til væden blot simrer, læg et låg delvis over
og kog i 2 timer.
Afkøles i gryden.
3. En sigte fores med et rent musselinklæde og anbringes
over en stor kande eller skål.
Hæld bouillonen gennem sigten.
Det kogte kyllingekød kan anvendes i en anden opskrift. Kasser de øvrige
ingredienser.
Bouillonen tildækkes og afkøles i køleskab.
4. Fjern fedt på overfladen inden anvendelse.
Kan opbevares i køleskab i 3-4 dage eller fryses i mindre
portioner.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Suppe
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.