Bouillon er i sig selv en fantastisk ting. Den er koncentratet
af alle de ingrediensers smag, du har valgt at koge sammen og kan bruges i dine
saucer eller som selvstændig suppe
Portionen giver 1¾ liter
# Ingredienser
1 kg ben fra stegt lammekølle eller rå, hakkede lammeben
2 løg med 6 indstukne kryddernelliker eller skivede og groft
hakkede
2 gulerødder, skåret i skiver
1 porre, skåret i skiver
1-2 stilke bladselleri, skåret i skiver
1 krydderurtebuket
2¼ liter vand
* Tilberedning
1. Benene hakkes i stykker eller brækkes fra hinanden og
lægges i en stor gryde med de andre ingredienser.
2. Bring det i kog og fjern alt skum fra overfladen med en
hulske.
Læg låg på og lad det simre i 3-4 timer. Si suppen og lad
den køle af.
3. Fjern alt fedt fra overfladen og opbevar det i
køleskabet. Hvis bouillonen opbevares mere end 24 timer, skal den koges hver
dag, afkøles hurtigt og sættes i køleskab.
Den kan fryses i op til 2 måneder i en stor plastpose med
mindst 2½ cm mulighed for udvidelse.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Suppe
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.