At legere betyder at jævne varme retter med æggeblommer,
fløde, cremefraiche eller smør.
At legere er det samme som at liere.
Disse ingredienser er med til at give retter som fx saucer
eller supper en tykkere og mere rund konsistens. Legering af saucer eller
supper anvendes oftest i forbindelse med festlige middagsretter, da det ikke
kun tilfører retterne smag og konsistens, men også en vis mængde fedt.
Sådan legerer du en suppe!
Når du jævner en suppe med æggeblommer, laves en blanding af
æggeblomme og fløde. Æggeblandingen røres med lidt af den varme suppe og piskes
efterfølgende i resten af suppen. Suppen varmes langsomt op under omrøring.
Suppen må ikke koge efter legering (max. 85°), da den kan
skille.
Sådan legerer du en sauce!
Saucen legeres oftest med æggeblommer og fløde for at gøre
saucen mere cremet. Æggeblommen piskes med lidt fløde og blandingen piskes i
saucen og opvarmes langsomt – under omrøring. Saucen må ikke koge efter
legering (max. 85°), da den kan skille.
En æggeblomme jævner som ca. 5 g hvedemel.
Tips: Hvis saucen eller suppen bliver for tyk, kan du
tilsætte fond eller bouillon til den ønskede konsistens.
Se forslag på saucer og supper
Fyld og pynt gør maden
mere interessant - giv din mad et drys grønt.
Bliv inspireret til lækkersund kost. Gå på opdagelse i vores
opskrifter.
Find morgenmad, frokost og aftensmad.
Få nye ideer til sund kost.