Tilbehør Sauce. Arbejdstid: 15 min. Eventuel afkøling: et par timer eller 20 min. over koldt vandbad. Middelsvær
at lave. Mellem pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Vaniljecremesauce:
85 g sukker (1 dl)
4 æggeblommer
2½ dl mælk eller
fløde
½ stang vanilje
*
Sådan laves Vaniljecremesauce:
Pisk sukker og
æggeblommer sammen og pisk det lyst og let.
Flæk den halve vaniljestang
og skrab kornene ud. Gem dem.
Kog mælken op sammen
med den »tomme« vaniljestang.
Tag gryden fra
varmen, når mælken koger, og fjern vaniljestangen.
Rør vaniljekornene
i.
Bland æggesnaps og
mælk under omrøring.
Varm cremen op for
svag varme og under piskning, til den tykner.
Den må ikke koge, så
skiller den. Tag gryden fra varmen.
Rør creme saucen
igennem og server den varm eller kold til (frugt)-desserter.
Tips: Cremesaucen kan gøres til creme med 1½ spsk Maizena
rørt glat i lidt kold mælk.
Det skal koge op,
før æggeblommerne tilsættes, herefter må cremen ikke koge.
Cremen bruges som
fyld i kageskaller, lagkage eller tærter eller i trifli.
Cremesaucen kan
smages til med fx reven skal og saft af citron eller appelsin, likør, kaffe
eller kakao.
Den kan også (med
eller uden vanilje) tilsættes hakkede mandler.
Eller gøres luftig
med 1 dl pisket fløde.
Se alle de bedste opskrifter med Creme
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------