Pakker af fillodej
med spinat og feta er bare så gode. Nybagte er de sprødest, men afkølede er de
skønne at have med på tur eller i madpakken.
12 stk. Tid: ca 30
min. plus bagetid
# Ingredienser
1 pose frossen
helbladet spinat ca 500 g
1 lille løg
1 fed hvidløg
150 g fetaost i tern
salt og peber
3 plader fillodej
olie til pensling
* Tilberedning
1. Kom spinaten i en
gryde med låg, og tø op ved svag varme.
Tag gryden af
varmen, og pres spinaten fri for eventuelt vand.
2. Hak løget, og
pres hvidløget. Vend løg, hvidløg og fetaost med spinat.
Smag til med salt og
peber.
3. Klip fillodejen i
4 stykker, så du har 12 aflange stykker i alt.
Gem dejen i et
fugtigt viskestykke.
4. Pensl fillodejen
med olie.
Kom ca 2 spsk fyld i
nederste højre hjørne.
Fold venstre
nederste hjørne hen, til du rammer højre side af dejen.
Fold nu højre hjørne
opad, så der dannes en trekant.
Fortsæt opad, så
alle sider er lukkede.
Gentag med resten af
dejen.
5. Læg pakkerne på
en bageplade med bagepapir, og pensl med olie.
6. Bag
fillodejspakkerne ved 200 °C i 15-20 min, til de er sprøde.
✅ Årets bedste opskrifter fås på
Kogebog.dk - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1
person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.