Samosas stammer oprindeligt fra Indien. De tager lidt tid at
lave, men til gengæld kan de forberedes i forvejen og blot lunes i ovnen inden
serveringen. Og så er de velegnede til vegetarer.
Forberedelsestid 55 min + 20 min afkøling. Tilberedning 30
min. Portionen giver ca. 30 stk.
# Ingredienser
1 kvist frisk mynte
175 g ærter
1 spsk vegetabilsk olie
1 løg, i tern
2 kartofler (150 g), kogte og mosede
2 tsk stødt koriander
1 spsk friskhakket koriander
1 spsk friskhakket mynte
1 spsk citronsaft, efter smag
salt og peber
6 ark filodej
60 g smør, smeltet
* Tilberedning
1. Myntekvisten kommes i en gryde med saltet vand, som
bringes i kog.
Når vandet koger, tilsættes ærterne.
Efter 2 min. tages gryden af blusset, og vandet hældes bort.
Smid myntekvisten ud.
2. Olien opvarmes på en stegepande over lavt blus.
Løgene sauteres i 7 min, til de er klare og bløde.
Skru op for blusset og tilsæt ærter og moset kartoffel.
Det hele røres godt sammen. Stil fyldet til afkøling i 20
min.
3. Når fyldet er helt afkølet, tilsættes stødt og
friskhakket koriander sammen
med hakket mynte og citronsaft.
Til slut smages der til med salt og peber.
Ovnen forvarmes til 190 °C og to bageplader pensles med
smeltet smør.
4. Filodejen lægges ud på bordpladen og pensles med smeltet
smør.
Skær arkene i 8 cm brede strimler.
Læg 2 tsk fyld i hjørnet af hver strimmel.
Dejen foldes skråt over, så der dannes en trekant.
Fortsæt den skrå foldning, til hele dejstrimlen er brugt.
5. Læg de færdige samosas på de smurte bageplader og bag dem
i 15 min,
til de er gyldne og sprøde.
Kokketips
Samosas kan forberedes dagen før serveringen og bages
umiddelbart inden serveringen.
Se alle de bedste opskrifter på Tapas/små retter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.