Se tomattærter i flere spændende udgaver. Fx med rosmarin og
gedeost, med tre oste, med squash og mynte eller peberfrugt og hvidløg med butterdejslåg
Forberedelse: 15
min. Tilberedning: 25 min. 4 personer.
# Ingredienser
små tomater, modnet
på stilk
1½ spsk aceto
balsamico
1 tsk herbes de
Provence
1 pakke butterdej
2 tsk sennep
salt og peber
* Tilberedning
Forvarm ovnen til
180 °C.
Skyl tomaterne, og
skræl dem.
Skær toppen af, og
fjern kernerne.
Skær kødet i toppene
i fine tern, og bland dem med eddike og
herbes de Provence.
Smag til med salt og peber.
Læg tomaterne med
den udhulede side nedad i 4 små tærteforme.
Drys tomatstykker
over hver form.
Skær 4 cirkler ud af
butterdejen. Pensl hver med½ tsk sennep.
Dæk hver form med en
dejcirkel med sennepssiden nedad.
Pres dejen godt ned
i formen.
Bag dem i ovnen i 25
min.
Tomattærter med rosmarin og gedeost
I et smurt fad lægger man skiver af gedeost, frisk rosmarin
og
tomater brunet med aceto balsamico.
Dæk det hele med butterdej.
Tomattærter med tre oste og peberfrugt
Læg stykker af feta og mozzarella i hver form, samt parmesanspåner,
knust hvidløg, timian, 3 skalotteløg dampet blidt med 1½ dl
hvidvin,
samt 5 spsk rørsukker.
Dæk det hele med butterdej.
Tomattærter med squash og mynte
I hver smurt form lægges stykker af sauteret squash.
Overhæld dem med hakkede tomater blandet med
3 piskede æg og finthakket mynte.
Dæk det hele med butterdej.
Peberfrugt og hvidløg med butterdejslåg
Brun 3 fed hvidløg sammen med 1 løg og 2 fintsnittede
peberfrugter.
Tilsæt tomatstykker, 2 stk sukker og 1 tsk stødt spidskommen
Se alle de bedste opskrifter med Drinks Snacks/sødt Forretter Tilbehør Desserter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------