To opskrifter på lækre og sunde snacks eller mellemmåltider, til både børn og voksne. Se flere idéer til snacks, opskrifter, mad ideer. Se Snacks og sødt
48 stk til 12 personer
Snacks med dadler
# Ingredienser
100 g feta i tern
125 g friske dadler uden sten
4 tsk frisk, fintrevet ingefær
4 plader frossen, optøet filodej (ca. 150 g)
4 spsk smeltet smør (ca. 50 g)
* Tilberedning
Hak feta, dadler og ingefær i en foodprocessor ved hurtigste
hastighed i ca. 1 min.
Fold filodejspladerne ud og dæk dem med et vådt klæde.
Tag en plade filodej frem og pensl den med 1 spsk smør.
Læg en ny plade filodej på.
Tryk de 2 plader sammen, fx med en kagerulle.
Smør halvdelen af osteblandingen på pladen.
Del den i 24 stykker (a ca. 7 x 7 cm).
Tril hver firkant sammen fra det ene hjørne (diagonalt) og
læg dem med sammenføjningerne nedad på en plade med
bagepapir.
Pensl de 24 snacks med 1 spsk smør.
Bag dem midt i ovnen i ca. 12 min ved 225 °C
Tilbered resten på samme måde.
Genvej: Snacksene kan stå tilberedt, men ikke bagt, i
køleskabet i 2-3 timer.
Ostechips - ca 40 stk
# Ingredienser
200 g gratineringsost
* Tilberedning
Fordel 10 små portioner ost (a ca. 1 spsk) på en plade med
bagepapir.
Hver portion skal spredes godt ud.
Bag ostechipsene øverst i ovnen til de har en lys, gylden
farve.
Løft straks ostechipsene over på en bagerist og lad dem køle
af.
Tilbered resten på samme måde.
Genvej: Ostechips kan opbevares i kagedåse i ca. 4 døgn.
Kan lunes i ovnen ca. 3 min. ved 200 °C.
Tips: Ostechips og snacks med dadler kan serveres
sammen eller hver for sig.
Ledsaget af oliven, sprøde grønsager og et glas kølig, tør
hvid portvin
gør de det udfor en let og dejlig forret.
Se alle de bedste opskrifter med Tapas/små retter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.