Her får du lune snacks og forretter i flere spændende
udgaver. Fx Græske butterdejspakker, Burek med spinat og tun,
Spinat-gedeostkage eller Oste-spinatkager
Forberedelse: 20 min. Tilberedning: 18 min. 6 personer.
# Ingredienser
1 fed hvidløg
2 spsk olie
250 g frisk spinat
2 spsk pinjekerner
2 spsk rosiner
2 ruller butterdej
1 æg
salt og peber
* Tilberedning
Forvarm ovnen til 200 °C.
Pil hvidløget. Hak hvidløget, og stil det til side.
Opvarm olien på en pande, og læg spinaten på.
Dæk den til, og lad den stege på lav varme i 2 min.
Fjern låget, og hæld spinatvæsken fra.
Skru op til middel varme.
Tilsæt hvidløg, salt og peber.
Steg det 1 minut under omrøring.
Tag panden af varmen, og tilsæt pinjekerner og rosiner.
Stil den til side.
Rul butterdejen ud.
Skær 20 runde dejcirkler ud med en kageudstikker på 7 cm.
Læg 1 tsk fyld midt på hver dejcirkel.
Fugt kanterne med en smule vand, læg en anden cirkel ovenpå
og forsegl kanterne med fingrene.
Pensl dejen med pisket æg.
Bag pakkerne i ovnen 15 min, til de er gyldenbrune.
Græske butterdejspakker
Brug filodej. Brun spinaten let i olie med 1 hakket løg, og
tilsæt 200 g smuldret fetaost pisket med 4 æg og
2 spsk cremefraiche, 1 nip tørret dild, pinjekerner, salt og
peber.
Burek med spinat og tun
Læg to burekplader (filodej) og et lag spinat ovenpå dem.
Dæk dem med tunflager, og tilføj 1 spsk ricotta.
Fold dejpladerne sammen, forsegl dem, og brun dem på en
pande.
Spinat-gedeostkage
Erstat fetaen eller ricottaen med skiver af en gedeost, og
tilsæt revet muskat.
Læg osteskiverne mellem to stykker forbagt butterdej,
der er skåret til i bredden
Rist dem i ovnen 15 min ved 200 °C
Oste-spinatkager
Erstat osten med 125 g flødeost (40 % fedt).
Se alle de bedste opskrifter med Tapas Drinks Snacks/sødt Forretter Desserter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------