Rå rejer bliver sat på spid, penslet med en marinade af
sesamolie, limesaft og koriander og derefter grillstegt.
4 portioner. Sværhedsgrad: Mellem. Forberedelse: 1 time.
Tilberedning: 10 min.
# Ingredienser
træspid, udblødt i varmt vand i 20 min
500 g rå kinarejer
3 spsk sesamolie
2 spsk limesaft
1 spsk hakket, frisk koriander
SAUCE
4 spsk lys malteddike
2 spsk fiskesauce eller lys sojasauce
2 spsk vand
2 spsk farin
2 fed hvidløg, pressede
2 tsk revet, frisk ingefær
1 rød chili, udkernet og fint hakket
2 spsk hakket, frisk koriander
salt
* Tilberedning
1. Pil rejerne, men lad halen være intakt.
Fjern den mørke tarm langs ryggen på hver af dem. Sæt rejerne på træspiddene.
2. Rør sesamolie, limesaft og koriander sammen i et lavt
fad.
Læg rejespiddene i denne marinade, de tildækkes og marineres
i køleskabet i 30 min.
Vend dem en enkelt gang, så de absorberer marinaden.
3. Imens tilberedes saucen.
Varm eddike, fiske- eller sojasauce, vand, farin og salt
efter smag, til det koger.
Tag gryden fra varmen og lad det køle af.
4. Rør hvidløg, ingefær, chili og koriander sammen i en
lille serveringsskål.
Tilsæt den afkølede eddikeblanding og rør det godt sammen.
5. Læg spiddene på alufolie på risten over en bradepande
under en forvarmet grill i ca. 5 min.
De vendes ofte og pensles med marinaden, til de er
gennemstegte.
6. Læg dem på et varmt fad og server dem med dipsaucen.
Næringsindhold:
Kalorier 239. Sukker 8 g. Proteiner 28 g. Fedt 11 g.
Kulhydrater 8 g. Mættede fedtsyrer 2 g.
Se alle de bedste opskrifter med Grill
Se alle
de bedste opskrifter med Fisk og Skaldyr
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.