Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: ca 25 min. Hævetid i alt: ca 1½ time. Bagetid: ca 20 min. Let at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. Mængde: 12 stk.
# Ingredienser
til Juleboller:
300 g hvedemel (5 dl)
125 g smør
40 g sukker (½ dl)
60 g rosiner (1 dl)
25 g hakket sukat
½ tsk kardemomme
¼ tsk salt
1 dl sødmælk
25 g gær
1 æg
Pensling: 1 æg
*
Sådan laves Juleboller:
1. Hak smørret i melet og smuldr det grynet.
2. Tilsæt sukker, rosiner, hakket sukat, kardemomme og salt.
3. Lun mælken håndvarm og rør gæren ud heri.
4. Hæld gærblandingen i melet, tilsæt ægget og ælt dejen godt
sammen.
5. Læg et fugtigt klæde over dejen og stil den til hævning
et lunt sted ca 1 time.
6. Ælt dejen kort igennem.
Form den til 12 boller, og sæt dem på en smurt, meldrysset
bageplade eller på en bageplade beklædt med bagepapir.
7. Læg et fugtigt klæde over bollerne og lad dem ef terhæve
30 min.
Sæt imens ovnen på 225 °C.
Pensl bollerne forsigtigt med sammenpisket æg.
Bag dem ca 20 min. i ovnen ved 225 °C.
Lad dem afkøle på en bagerist.
Tips: Erstat rosiner og sukat med små klumper
marcipan, der røres i dejen til sidst.
Drys de penslede boller med mandelsnitter.
Kan fryses. Holdbarhed: 3-4 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Boller
Se alle de bedste opskrifter med Jul
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------