Brød Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 20 min. Hævetid i alt: 60 min. Bagetid: ca 70 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet.
# Ingredienser
til Valnøddebrød i form
2 dl vand
100 g grahamsmel (1½ dl)
100 g valnøddekerner (2 dl)
50 g gær
2 dl kærnemælk
500 g hvedemel (8⅓
dl)
1 tsk fint salt
30 g grahamsmel (ca. ½ dl)
Aflang form: 2 l
*
Sådan laves Valnøddebrød i form
1. Kog vandet op og hæld det over grahamsmelet i et fad.
2. Hak valnøddekernerne groft og kom dem i.
Vent, til massen er knap håndvarm, og rør så gæren i.
3. Rør kærnemælken i lidt ad gangen.
4. Tilsæt salt, og melet lidt ad gangen.
Ælt en smidig dej, der slipper fingre og fad.
5. Lad dejen hæve lunt og tildækket, til den har fordoblet
omfang, ca 40 min.
6. Ælt dejen kort og form den til et brød på længde med
formen.
Rul brødet i grahamsmel. Sæt ovnen på 175 °C.
7. Smør formen og læg brødet i.
Lad det efterhæve, tildækket, 15-20 min, til det er hævet
pænt.
Rids brødet med en meget skarp kniv på skrå.
8. Bag brødet på ovnens (næst)nederste rille i ca 70 min.
Det skal være hævet og gyldent og lyde hult, når man banker
på det.
Lad det svale på en bagerist, utildækket, hvis skorpen
ønskes sprød.
Tips: 1 dl af hvedemel et kan erstattes af rugmel.
Så skal hævetiden øges med 10 min.
Brødet kan også bages som boller lagt tæt i en rund smurt
springform.
Bollerne vokser sammen og skal brydes fra hinanden.
Kan fryses. Holdbarhed: 3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Valnød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------