Logo

Valnøddebrød - det lækre

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Valnøddebrød - det lækre 

Dejligt, hjemmebagt brød for enhver smag. Valnøddebrødet smager dejligt sammen med det meste - især ost, og ikke mindst hjemmesyltet marmelade.

1 brød. Tilberedningstid: ca 20 min. Hævetid: i alt ca 1 time. Bagetid: 30-40 min. Fryseegnet

 
# Ingredienser
25 g gær
1½ dl vand
1½ dl kefir
1 tsk salt
1 spsk olie
50 g valnøddekerner
60 g sigtemel (1 dl)
125 g rugmel (2 dl)
200-250 g hvedemel (3-4 dl)

 
* Fremgangsmåde
1. Rør gæren ud i vand. Tilsæt kefir og olie.
Hak valnøddekernerne og bland dem i.
Rør sigtemel, rugmel og salt i og tilsæt hvedemelet ad et par gange, til dejen har en passende konsistens.
Ælt dejen godt sammen.

 
2. Dæk dejen med et fugtigt stykke og stil den til hævning 45 min.


3. Slå dejen ned og form den til et rundt brød.
Lad det efterhæve 15 min.

 
4. Pensl med vand og giv det et par snit med en skarp kniv.
Bag brødet 30-40 minutter ved 225 °C.

 

Se alle de bedste opskrifter med  Brød

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.190 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her