Hemmeligheden ved
vellykkede hjemmelavede engelske scones
er, at dejen ikke må æltes. De våde ingredienser vendes i de tørre og herefter
bearbejdes dejen let i skålen, indtil den er samlet, og alt melet er opsuget.
Server de lækre valnøddescones med ahornglasur som eftermiddagskage eller til
luksus-morgenmaden.
12-16 stk. Arbejdstid:
20 min. Bagetid: 18 min. Fryse-egnet uden glasur
# Ingredienser til Valnøddescones:
125 g valnødder
125 g havregryn
200 g hvedemel
3 tsk bagepulver
¼ tsk salt
125 g koldt smør
1 æg
1½ dl fløde 9%
½ dl ahornsirup
Glasur:
50 g flormelis
2 spsk ahornsirup
*
Sådan laver du lækre til Valnøddescones:
Tænd ovnen på 220 °C.
Hak valnødderne
groft og bland dem med havregryn.
Bred dem ud på en
bageplade med bagepapir og rist dem gyldne i ovnen ca. 5 min.
Tag dem ud og lad
dem afkøle.
Sigt mel sammen med
bagepulver og tilsæt salt, havre og nødder.
Riv det kolde smør
på den grove side af et rivejern og smuldr det i melet.
Pisk ægget let
sammen med fløde og ahornsirup og hæld det i melet.
Saml hurtigt dejen
og klap den ud til en ca. 2½ cm tyk plade på et meldrysset bord.
Skær dejen i
trekanter eller firkanter eller udstik dem til cirkler eller hjerter.
Læg dem på en
bageplade med bagepapir og bag dem midt i ovnen 12-15 min.
Stil dem til
afkøling på en rist.
Glasur: Rør
ahornsirup i en skål med sigtet flormelis og dryp glasuren over de afkølede
scones.
Tips: Man kan
udelade glasuren; pen si da dejen med sammenpisket æg (eller lidt fløde) og
drys med sukker eller kanelsukker inden bagningen.
Opskriften kan
bruges med andre nødder eller helt uden nødder som rene havrescones. Eller man
kan erstatte nødderne med hakket chokolade, rosiner eller anden tørret frugt.
De skal så ikke ristes, men blot vendes i melet.
Kilde: Hjemmets bedste MAD