Velsmagende og pink cheesecake på en kiksebund med friske hindbær
og mascarponeblanding. Den færdige cheesecake toppes med rabarberkompot. Rabarber-luksus
til dessert eller kage, når det skal være noget helt særligt.
✅ Opskriften er let og
gennemtestet. Til 8 personer
# Ingredienser
Bund:
200 g digestive kiks
100 g smør
Fyld:
175 g hindbær
250 g mascarpone ost
250 g cremefraiche 38%
3 spsk flormelis
1 citron, skallen af
2 dl rabarberkompot (se opskrift)
Skal være afdryppet
inden brug
*
Fremgangsmåde
Knus kiksene. Fx ved at komme dem i en pose, du ruller over
med en kagerulle.
Smelt smørret i en gryde uden at brune.
Tag af komfuret, og rør kagesmuldret heri.
Dæk bunden af formen med bagepapir, og fordel kageblandingen
heri.
Lad afkøle helt.
Fordel hindbær på bunden.
Kom mascarpone og cremefraiche i en skål sammen med
flormelis og citronskal.
Pisk sammen med elpisker til en fast masse.
Fordel cremen på bunden.
Pak i film, og stil i køleskab i mindst 3 timer.
Fordel rabarberkompot på cremen, og server.
Rabarberopskrifter: Har du rabarber i haven, har du også
verdens nemmeste dessert lige ved hånden. Pluk et par stængler, og husk at få
det nederste af stilken med. Det er den, der har den bedste smag.
Vil du se flere dejlige opskrifter med rabarber - så se HER
Kogebog.dk har de nemmeste madopskrifter, madplan og tøm
køleskabet og din egen "Min kogebog" til dine egne opskrifter