INFO: Clafoutis er en bagt fransk dessert af frugt,
traditionelt sorte kirsebær, arrangeret i en smurt skål og dækket med en
tyk cremet dej. Clafoutis er strøet med sukker og serveres lunken, undertiden
med is eller flødeskum.
|
Fransk dessert af frugt i små forme. Prøv og du får stor succes med denne opskrift 🎵 🎵 Til 4 portioner. Tilberedning:
55 min.
# Ingredienser 600 g rabarber 90 g sukker 1 brev
vaniljesukker (10 g /ca 1 spsk) 4 spsk olie 2 æg 100 g hvedemel 1¾ dl mælk 3 spsk sukker Tilbehør: is
* Tilberedning 1. 4 små, ildfaste forme (a 6 cm Ø eller 1
form på 24 cm Ø) pensles med olie. 600 g rabarber
gøres i stand, skæres i 2 cm brede stykker og fordeles i formene.
90 g sukker, 1 brev vaniljesukker (10 g /ca 1 spsk), 4 spsk olie, 2 æg og 100
g mel røres til en glat dej med et piskeris. Lidt efter lidt
røres 1¾ dl mælk i. Dejen fordeles
ligeligt over rabarberne.
2. Kagerne bages midt
i den forvarmede ovn i 35-40 min ved 200 °C (varmluft 180 °C). De tages ud af
ovnen, drysses straks med 2-3 spsk sukker og serveres varme. Is passer godt til.
Energi pr.
portion: 8 g protein, 20 g fedt, 56 g kulhydrater = 441 kcal (1850 kJ)
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min kogebog, Tøm køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min. Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
|