Lav en lækker
cookiedej med havregryn og hakket chokolade, form den til en "pizza"
og bag den. Skær pizzaen i trekanter, mens den endnu er lun og server dem med
iskold mælk til. Ungerne vil elske det.
1 stor cookie eller
12-16 skiver Arbejdstid: 25 min. Bagetid: 22 min. Dejen er fryse-egnet
# Ingredienser til Cookie-pizza:
125 g hvedemel
½ tsk bagepulver
¼ tsk salt
100 g blødt smør
60 g farin
60 g sukker
1 æg
1 tsk vaniljesukker
100 g havregryn
100 g mørk chokolade
(grofthakket)
75 g valnødder
(grofthakkede)
Pynt: 50 g hvid
eller mørk chokolade
*
Sådan laver du Cookie-pizza:
Tænd ovnen på 180 °C.
Sigt mel og
bagepulver og tilsæt salt.
Rør smørret sammen
med farin og sukker og tilsæt æg og vaniljesukker.
Rør melet i dejen og
tilsæt havregryn, chokolade og nødder.
Læg ringen fra en
springform (ca. 20 cm i diameter) på en bageplade med bagepapir og smør dejen
ud i ringen. Fjern ringen og bag kagen 18-22 min. til den akkurat er
gennembagt.
Lad kagen hvile på
pladen 5-10 min. og flyt den over på et skærebræt.
Del den i 12-16
trekanter og pynt med smeltet chokolade.
Server kagerne lune
eller afkølede.
Opbevar dem i en
kagedåse.
TIPS: Du kan også
bage dejen som almindelige cookies: Tril til kugler og tryk dem lidt flade
eller tril dejen til tyk pølse og skær den i skiver.
Kogebog.dk har mange
dejlige kage-opskrifter - Se kageopskrifter her
Kilde: Hjemmets bedste MAD