Bag disse cremede små pier ved en særlig lejlighed. Belønningen udebliver garanteret ikke. Men glem nu ikke at smage selv. De er vildt gode
• Kakao indeholder mindre fedt end blokchokolade.
Forberedelse 10 min + afkøling. Tilberedning 15 min. 8 portioner
# Ingredienser:
MØRDEJ:
2 dl hvedemel
½ dl rørsukker
100 g smør eller margarine
reven skal af ½ appelsin
FYLD:
100 g smør eller margarine
2 dl sukker
2½ spsk kakao
1½ dl piskefløde
* Tilberedning:
1. Sæt ovnen på 175 °C. Begynd med mørdejen.
Bland mel, sukker, fedtstof og reven appelsin-
skal i en skål.
Ælt det sammen og lad dejen hvile 15-30 min i køleskabet.
2. Beklæd 8 portionsforme med dejen, ved at trykke den ud
med fingerspidserne. Bag nederst i ovnen i 15 min.
3. Smelt fedtstoffet i en gryde.
Tilsæt sukker, kakao og fløde.
Bring det i kog og lad det simre i 7-10 min.
Rør rundt nu og da.
Tag saucen fra varmen og lad den svale af
4. Tag portionsformene ud af ovnen og lad dem svale af.
Fordel fyldet i formene.
Stil dem på køl og lad dem stå i 2 timer.
SERVERINGSFORSLAG
Denne dessert kan laves i 8 portionsforme
som er 8 cm i diameter og som har en lav kant,
eller i en stor form som er 24 cm i diameter.
Server med flødeskum og friske hindbær eller brombær.
Dessertpie med kakaocreme:
Pr. portion: Energi: Kcal 386 = kJ 1621
Kulhydrat 36 g Protein 2 g Fedt 26 g (60%) Fibre 1 g
Tips:
Afkøl pierne i formene, til der dannes et mellemrum
mellem mørdej en og kanten af formen.
Vær forsigtig, når du skal løsne desserten fra formen.
Pien sætter sig let fast i formen.
Anvend en stegespade til at løsne pierne fra bunden af formen.
Løft pien forsigtigt op og placer den på en tallerken.
Se alle de bedste
opskrifter med Desserter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.